Arhiepiscopia Iașilor organizează o nouă Întâlnire a Tinerilor Ortodocși din Moldova

În curând va începe Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova, care va reuni la Iași, între 18 și 20 august 2023, aproximativ 1500 de tineri din județele Iași, Botoșani, Neamț, Suceava, Bacău și Vaslui, din Republica Moldova și din Ucraina.

Tema actualei ediții, cea de a treia, este „Despre arta de a dărui și beneficiile generozității”.

Participanții se mai pot înscrie până în 7 august. Evenimentul se adresează tinerilor cu vârste între 14 și 25 de ani.

Te poți înscrie prin completarea unui formular online sau luând legătura cu responsabilul de tineret al protopopiatului în care locuiești. Numerele de telefon se găsesc aici.

Programul evenimentului va include o conferință cu Părintele Profesor Constantin Necula, concerte în aer liber, participare la Sfânta Liturghie, conferințe de tip TEDx cu invitații evenimentului, sesiuni de dialog și dezbateri în liceele partenere din Iași participarea tinerilor la „Inimo”, Festivalul Internațional al Familiei, al Vieții și al Faptelor Bune, organizat de Asociația Glasul Vieții a Părintelui Dan Damaschin.

Evenimentul este organizat de Departamentul Misiune pentru Tineret (Sectorul de Misiune) al Arhiepiscopiei Iașilor. Partenerii principali sunt Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași.

„Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova” nu este un eveniment izolat, adresat tinerilor din Arhiepiscopia Iașilor, ci el reprezintă apogeul altor proiecte desfășurate pe parcursul întregului an, transmite Arhiepiscopia Iașilor.

În perioada verii, Departamentul Misiune pentru Tineret organizează „Întâlnirile Tinerilor din Protopopiate”, „Întâlnirile Județene de Tineret”, Tabăra Nemțișor, Taberele din Pridvorul Satului și seminarii de formare în parohii, pe temele: „Comunicare” și „Lucru în echipă”, toate însumând un număr de aproximativ 15.000 de copii și tineri participanți.

Foto credit: Facebook / Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova – 2023

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente