Bursiere Pro Vita Iași din familii numeroase admise la Universitatea de Medicină și Farmacie

Cu ajutorul donatorilor, Pro Vita Iași, Departamentul pro-viață al Arhiepiscopiei Iașilor, oferă burse lunare copiilor din eparhie care au rezultate bune la învățătură și provin din familii numeroase. Copiii confirmă și anul acesta sprijinul oferit de Biserică: două bursiere Pro Vita Iași au fost admise la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Anastasia, o tânără care provine dintr-o familie cu 12 copii din Iași, a luat examenul de admitere la specializarea „Asistență medicală generală”.

Iar Elena, care provine dintr-o familie cu opt copii din Ruseni, județul Neamț, a intrat la specializarea „Farmacie”.

În perioada 17-21 iulie, Pro Vita Iași organizează și o școală de vară pentru bursierii Pro Vita Iași – copii buni la învățătură care provin din familii numeroase din județele Iași, Botoșani și Neamț. Urmează seria a doua a taberei, dedicată elevilor din clasele IV-VIII. Programul săptămânii 24-28 iulie cuprinde momente de rugăciune,  ateliere de creație, activități recreative în parcul de aventură Hamak, vizitarea unor mici ateliere meșteșugărești, dar și ateliere de dezvoltare personală și spirituală.

Prin Proiectul de susținere la studii, Pro Vita sprijină 100 de copii din familii numeroase prin burse lunare de studiu, daruri în zilele de naștere, ateliere de dezvoltare personală, spirituală și vocațională, workshop-uri, consiliere educațională și susținere suplimentară pentru cursuri și meditații.

Rezultatele școlare ale acestor copii și dezvoltarea lor nu face decât să confirme faptul că familia numeroasă nu împiedică realizarea copiilor. Tot ce trebuie este puțin sprijin acordat familiei, ca  o investiție în viitor – nu doar al lor, ci al nostru, al tuturor.


Pro Vita Iași funcționează ca departament în cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor din 2011 și are ca scop protejarea și cultivarea vieții începând de la concepție. Oferă sprijin pentru mame și familii, promovează cultura și educația pro-viață și pro-familie.

În 2018, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a decis înființarea de Departamente Pro Vita în toate eparhiile din cuprinsul său.

Foto credit: Facebook / Pro Vita Iași

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente