Pro Vita Iași organizează excursii gratuite pentru familii numeroase din trei județe

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor organizează în zilele de 6, 11 şi 13 iulie excursii pentru familiile numeroase înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii „Sfântul Stelian”.

Excursiile sunt destinate familiilor cu peste 7 copii din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ, care nu-și permit concedii sau vacanţe.

„Prin Programul de solidaritate pentru familia cu mulţi copii «Sfântul Stelian», sprijinim familiile numeroase prin diverse forme, de la susţinerea la studii a copiilor, desfăşurarea de activităţi de consiliere şi suport pentru mame, oferirea ajutorului material specific, sprijin medical, dar şi îmbunătăţirea spaţiului de locuit”, a transmis Florentina Tănase, coordonatorul proiectului.

21 de familii se vor bucura de o zi de vacanţă, în câteva locaţii din judeţul Neamţ, pe traseul: Iaşi/Botoşani/Piatra Neamţ – Casa memorială „Ion Creangă” de la Humuleşti – Zimbrăria „Dragoş Vodă” – Poiana Nemţişor – Mănăstirea Neamț – Iaşi/Botoşani/Piatra Neamţ.

„Am observat, însă, că aceste familii, în multitudinea de griji cotidiene, nu reuşesc să meargă în concedii sau vacanţe. De aceea, ne-am propus să le oferim câte o zi de vacanţă doar pentru ele, în care să se bucure de locurile minunate ale ţinutului Neamţului, de câteva ore libere, dar şi de socializare”, a spus coordonatorul proiectului.

„Într-o lume egoistă, în care nimic nu e gratis şi nimeni nu se gândeşte la aproapele, faptul că am fost invitaţi, ni s-a oferit această excursie mi-a redat speranţa că mai există bine şi frumos în lume. Mulţumim Pro Vita pentru că ne-aţi primit în comunitatea aceasta sufletistă”, a declarat uan dintre familiile beneficiare, la sfârșitul unei zile de excursie.

Pro Vita Iași desfăşoară din 2012, Programul „Sfântul Stelian” prin care susţine 203 familii cu mulţi copii din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ.


Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a fost înființat în anul 2011 din inițiativa IPS Teofan și desfășoară în prezent proiecte prin care se urmărește salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții omului.

Foto credit: Pro Vita Iași

Comentarii Facebook


Știri recente