Membrii a trei parohii românești din Austria s-au închinat lemnului Sf. Cruci la o mănăstire de lângă Viena

Membrii a trei parohii românești din Austria au mers duminică într-un pelerinaj la Mănăstirea Sfintei Cruci (Stift Heiligenkreuz) din pădurea vieneză.

Românii din Parohia St Pölten, conduși de Parohul Cătălin Florin Soare, s-au întâlnit cu cei din Parohia Wiener Neustadt, conduși de Parohul Răzvan Gască. La întoarcere, aceștia s-au intersectat cu membrii Parohiei „Sf. Antonie cel Mare” din Viena, conduși de Parohul Ioan Moga.

„Nu mică ne-a fost mirarea în momentul în care am ajuns în incinta mănăstirii, văzând numărul mare de vizitatori sosiți din diferite țări: Germania, Slovacia, Ungaria, România și altele”, relatează Părintele Cătălin Florin Soare, parohul din St Pölten.

În Mănăstirea Sf. Cruci din pădurea vieneză se află de peste 890 de ani un fragment din lemnul cinstitei și de viață făcătoarei Cruci adus de la Ierusalim, considerat a fi cea mai mare dintre părticele Sfintei Cruci aflate la nord de Alpi.

Fragmentul din Sfânta Cruce este adăpostit într-o capelă (Kreuzkapelle), într-o nișă de obicei inaccesibilă vizitatorilor.

Membrii parohiilor St Pölten și Wiener Neustadt au citit Acatistul Sfintei Cruci în interiorul acestei capele, timp în care credincioșii au putut cinsti lemnul Sfintei Cruci.

Membrii a trei parohii românești din Austria au mers duminică, 19 martie 2023, într-un pelerinaj la Mănăstirea Sfintei Cruci (Stift Heiligenkreuz) din pădurea vieneză. Sursa foto: Parohia St. Pölten

Pelerinilor români li s-a adăugat un grup de creștini copți din Viena, care aveau imprimat pe mâna dreaptă semnul Sfintei Cruci, în semn de respect. Aceștia au mulțumit pentru că li s-a permis să se alăture românilor și să asiste la scurta rugăciune oficiată de ei.

Părintele Răzvan Gască, Parohul românilor din Wiener Neustadt, care este și iconar, a oferit mănăstirii două icoane bizantine, apoi pelerinii au mers pe Drumul Crucii (Via Crucis / Kreuzweg) din apropierea mănăstirii.

Membrii a trei parohii românești din Austria au mers duminică, 19 martie 2023, într-un pelerinaj la Mănăstirea Sfintei Cruci (Stift Heiligenkreuz) din pădurea vieneză. Sursa foto: Parohia St. Pölten

La întoarcere, grupurile s-au intersectat cu membri comunității conduse de Părintele Ioan Moga.

Mănăstirea Sfintei Cruci (Stift Heiligenkreuz), situată între Viena și St. Pölten, dăinuie de aproape un mileniu în pădurea vieneză și este vizitată de numeroși pelerini. Duminica în care românii au făcut acest pelerinaj a fost Duminica din Postul Mare dedicată Sfintei Cruci.

Sursa foto: Parohia St. Pölten

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente