Ierarhii ortodocși români ai Germaniei s-au întâlnit cu premierul Landului Bavaria

Mitropolitul Serafim și Episcopul vicar Sofian Brașoveanul au făcut parte din delegația reprezentanților comunității românești din Bavaria invitați la reședința premierului acestui land, dr. Markus Söder.

La întâlnirea organizată la Palatul „Prinz-Carl-Palais” din Munchen, românii au fost însoțiți de Excelența Sa Adriana-Loreta Stănescu, Ambasadoarea României în Republica Federală Germania.

La prânzul de cunoaștere şi schimb de informații oferit de premierul bavarez au participat și reprezentanții comunităților etnice care au legături cu România, în special cea a sașilor transilvăneni şi cea a șvabilor din Banat.

Delegația a avut şi un rol de pregătire a vizitei pe care Premierul Markus Söder o va face luni la Bucureşti, unde se va întâlni cu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, şi cu Premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

„Am avut ocazia să prezentăm atât strădaniile şi realizările noastre, cât şi greutăţile pe care le întâmpinăm. Ne-am bucurat să ne întâlnim în acest cadru şi cu ceilalţi membri ai delegaţiei”, a transmis Episcopul vicar Sofian Barșoveanul pe contul său de Facebook.

„Întâlnirea s-a încheiat cu constatarea, din partea Exceleneței Sale Markus Söder, că toţi aceşti români, precum şi saşii transilvăneni şi şvabii bănăţeni, care trăim în Bavaria, contribuim, prin munca noastră, la bunăstarea acestui land şi trebuie să ne bucurăm de întreaga susţinere a reprezentanţilor lui”, a mai transmis ierarhul.

„La final, am mulţumit atât ES Markus Söder pentru onoarea de a fi primiţi în acest cadru, cât şi doamnei Ambasador Adriana-Loreta Stănescu şi doamnei Consul gerant la München Janette Carabaşu, pentru organizarea întâlnirii”, a mai scris ierarhul.

Aproximativ 300.000 de români trăiesc şi lucrează în landul german Bavaria. Dintre aceştia, un procent însemnat sunt creştin-ortodocşi şi fac parte din cele peste 40 de parohii ale Mitropoliei Ortodoxe a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

Foto credit: Facebook / Episcop Sofian Brașovenaul

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente