Mitropolitul Banatului a oferit o casă pentru o familie cu 11 copii

În ajunul Sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, Mitropolitul Ioan al Banatului a oferit o casă cumpărată în localitatea Sacoșul Turcesc unei familii cu 11 copii din Chevereșu Mare.

Locuința a fost achiziționată prin implicarea directă a Înaltpreasfinției Sale, sprijinit de fundația „Filantropia” și de credincioși din Eparhie, informează Mitropolia Banatului.

„Familia care primește această donație locuia în Chevereșu Mare, în  condiții insalubre, fără a avea utilități, fiind practic la mila consătenilor, tatăl copiilor lucrând cu ziua pentru câștigarea existenței”.

„De acum înainte părinții și copiii lor se vor bucura de o casă trainică, cu anexe și grădină și vor avea, în continuare, sprijinul Centrului eparhial și al parohiei Sacoșu Turcesc. De asemenea, copiii au posibilitatea de a frecventa cursurile Școlii gimnaziale din localitate”, se menţionează pe site-ul eparhial.

Mitropolitul Ioan le-a oferit o icoană a Maicii Domnului, alimente, apoi le-a înmânat actul de donație.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…