Trinitas TV transmite pe site și social media o nouă întâlnire online a Starețului Efrem Vatopedinul cu românii

Luni, 14 decembrie, de la ora 19:30, pe toate canalele online ale Trinitas TV va fi transmisă întâlnirea Părintelui Efrem, Starețul Mănăstirii Vatopedu din Sfântul Munte Athos, Grecia, cu credincioșii din România.

Întâlnirea online, numită și „telesinaxă”, este organizată de Asociația Pemptousia a Mănăstirii Vatopedu și va fi transmisă în direct pe siteul, pe pagina de Facebook și pe canalul Youtube ale Trinitas TV. Părintele Stareț Efrem va vorbi prin intermediul unui translator.

Tema evenimentului este Postul Crăciunului. Starețul Efrem va ține o scurtă prelegere, apoi, timp de două ore, va primi întrebări de la participanți. Aceștia pot accesa platforma Zoom a mănăstirii athonite, în limita a 1.000 de persoane.

Cei care nu vor mai avea loc să se înscrie pe platforma Zoom pentru a se vedea față către față cu vorbitorul, vor putea urmări în direct conferința pe canalele online ale Trinitas TV.

Aceștia vor putea trimite întrebări postând comentarii la transmisia de pe Facebook. Întrebările lor vor fi moderate de Părinte Vasile Ioana.

Arhimandritul Efrem, Starețul Lavrei Vatopedu, s-a născut în 1956 în Cipru. Părinții săi munceau pământul.

A absolvit Facultatea de Teologie a Universității din Atena. La 19 ani a ajuns prima dată în Sfântul Munte, unde părintele Efrem Katunakiotul i-a prezis că se va călugări, deși el se împotrivea gândului.

În 1982 a fost tuns în călugărie în obștea de la Nea Skiti a părintelui Iosif Vatopedinul, ucenic al Cuviosului Iosif Isihastul (†1959). Obștea s-a mutat în Mănăstirea Vatopedu în 1990, iar părintele Efrem a fost ales stareț.

Adrese web utile

Site live Trinitas TV
Pagina de Facebook Trinitas TV
Canalul Youtube Trinitas TV
Pagina de Facebook a Mănăstirii Vatopedu
Pagina de Facebook a Asociației Pemptousia

Foto credit: Facebook / Holy Great Monastery Vatopedi – Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Comentarii Facebook


Știri recente