A început #BrizaReciclării – campanie de sensibilizare privind deşeurile de pe litoralul românesc şi din Marea Neagră

#BrizaReciclării este o campanie de conștientizare, informare și sensibilizare a cetățenilor cu privire la situația gravă de pe plajele litoralului românesc și din apele Mării Negre unde turiștii aruncă, la întâmplare, zecii de mii de deșeuri anual.

Campania este organizată de FEPRA International și se desfășoară în perioada 20 august – 20 septembrie.


33 de mii de deșeuri sunt aruncate de turiști, la întâmplare, pe plajele litoralului românesc, iar în Marea Neagră, zilnic, sunt aduse de apele Dunării 4,2 tone PLASTIC deșeuri.


#BrizaReciclării se desfăşoară online, dar şi pe plaja Amphora din Vama Veche unde a fost amplasat un acvariu dimensionat al deșeurilor.

„Concret, în perioada menționată, organizatorii campaniei vor încerca să tragă un semnal puternic asupra fenomenului deșeurilor, prin crearea unei rame foto, în social media, care să fie preluată de cel puțin 35 000 de oameni, pentru tot atâtea deșeuri câte se găsesc aruncate pe plaje și în apă”, informează Agerpres.


Să nu urâţim creația, să nu o profanăm, să nu o distrugem, să nu distrugem frumuseţea pământului, să nu distrugem frumuseţea râurilor, să nu poluăm apele mării şi ale oceanelor.

Patriarhul Daniel 


Fiecare ramă preluată de utilizatorii rețelelor sociale, spun organizatorii acțiunii, va însemna un apel la conștientizare și colectare selectivă și o formă de manifest care se le amintească oamenilor că Marea și plajele sunt acaparate de deșeuri, iar acest fenomen trebuie stopat.

În semn de mulțumire pentru cei care susțin această cauză, compania FEPRA va dona 35 000  de saci pentru colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje de pe litoralul românesc.

Conform statisticilor, avem cele mai murdare plaje din Uniunea Europeană, iar în Marea Neagră se găsește o contitate de deșeuri de două ori mai mare decât în alte ape marine ale Europei.

Lipsa educației ecologice și a grijei față de mediu sau indolența oamenilor fac ca fenomenul deșeurilor să afecteze sute de mii de viețuitoare marine și să genereze un fenomen al poluării care ne pune în pericol sănătatea.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente