Câți dintre cei aparent compătimitori s-au implicat în reabilitarea victimelor – supraviețuitor Colectiv

Paul Grigoriu Jr, supraviețuitor al tragediei din Colectiv, întreabă retoric în cadrul unor declarații pentru Trinitas TV câți dintre cei aparent îngrijorați și compătimitori față de cei din Colectiv s-au implicat în reabilitarea victimelor.

„Despre unii dintre ei știu. Deloc. Spre deosebire de Biserică, care a fost acolo. Pentru că există de multe ori tendința de a confunda Biserica cu ierarhia”, a explicat artistul.

Paul este un tânăr muzician, scriitor de poezie şi proză ficţională, dar şi de eseuri pe teme religioase. Este fiul lui Paul Grigoriu, una dintre vocile cunoscute ale Radioului românesc.

Paul Grigoriu Jr. a precizat că „pe de o parte și ierarhia și-a făcut în multe cazuri datoria”. El a amintit în acest sens exemplul de implicare oferit de Mitropolitul Ioan al Banatului și de alte acțiuni mai puțin mediatizate.

„Pe lângă acestea există foarte multe acțiuni invizibile ale Bisericii: răniții care au fost transportați în Belgia au fost asistați permanent de Pr. Patriciu (Vlaicu n.r.) care slujește la una dintre bisericile din Bruxelles”.

În acest context, Paul Grigoriu Jr. a opinat că „nu ar trebui să uităm că biserica suntem noi, fiecare dintre credincioși în comuniune cu ierarhii noștri”.

El mai povestește în cadrul interviului despre „șocul atât de puternic” din momentele tragediei care l-a lăsat „fără reacție ore bune”.

„De fiecare dată când trec pe la Colectiv pot spune că este foarte vie amintirea. Încerc să-i prețuiesc mai mult pe cei apropiați, să cultiv mai mult relația aceasta personală și directă”.

Ca urmare a incendiului izbucnit la clubul Colectiv din Capitală au murit 64 de persoane, iar 186 au fost rănite.

Citește și Comemorare 4 ani #Colectiv | Mărturii

Foto credit: Basilica.ro/ Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente