Ctitoria Patriarhului Daniel din satul natal și-a sărbătorit hramul

Mănăstirea Dobrești, ctitoria Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și-a serbat duminică ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează Mitropolia Banatului.

În cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Trinitas, ierahul a afirmat despre Mănăstirea Dobrești că „este ca un stâlp al credinței precum și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul a fost pentru poporul lui Israel”.

Istoricul mănăstirii

Mănăstirea Dobreşti a fost înființată în 9 iulie 2003 la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Părintele Patriarh Daniel a oferit ctitoriei sale din satul natal un veşmânt care a acoperit moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost sfinţită în data de 23 octombrie 2005.

Mănăstirea Dobrești are ca ocrotitori pe Sfânta Parascheva, Sfântul Ilie Tesviteanul și pe Sfântul Ștefan cel Mare.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…