Mitropolitul Laurențiu: După Înălțarea Domnului așteptăm sărbătoarea care stă la temelia Bisericii creștine

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu al Aredealului a spus joi că după Înălțarea Domnului la cer există o perioadă de zece zile în care „așteptăm sărbătoarea cea mare a Pogorârii Duhului Sfânt, sărbătoarea care stă la temelia Bisericii creștine, ca instituție dumnezeiască și omenească”.

Cuvântarea ierarhului a avut loc în timpul Sfântei Liturghii, oficiată de Înălțarea Domnului la Schitul Veștem din județul Sibiu.

Înainte de slujbă, Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a sfințit un altar de vară al așezământului monahal unde vor fi oficiate slujbele religioase în sezonul cald.

În timpul liturghiei, diaconul Alexandru Rareș Armie a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Șoala din județul Sibiu.

Predica Mitropolitului

În cuvântul adresat credincioșilor, Mitropolitul Laurențiu a vorbit despre Înălțarea Domnului ca element de legătură între marile sărbători ale Învierii Domnului și Pogorârii Duhului Sfânt.

„Mântuitorul S-a desprins de pământ, S-a înălțat la Ceruri și ucenicii privindu-L au fost cuprinși de mare bucurie”, a spus Mitropolitul Laurențiu.

 

Ierarhul a supus că după ce ucenicii au primit făgăduința venirii Duhului Sfânt „au rămas într-o stare de așteptare”.

„Sunt zece zile în care așteptăm sărbătoarea cea mare a Pogorârii Duhului Sfânt, sărbătoarea care stă la temelia Bisericii creștine, ca instituție dumnezeiască și omenească”, a subliniat ierarhul.

Egumena schitului sibian, monahia Epiharia Predescu i-a mulțumit ierarhului pentru vizita arhierească în zi de hram și i-a oferit în dar o icoană a Maicii Domnului.

Istoricul mănăstirii

Schitul de la Veştem este unul dintre cele mai noi aşezăminte monahale din Arhiepiscopia Sibiului.

În 2007, Mitropolitul Laurențiu a așezat piatra de temelie pentru biserica schitului, pe un teren donat de mai multe familii din satul Veştem.

Au urmat apoi lucrările de zidire a lăcaşului de cult şi a corpului de chilii.

Biserica schitului este finalizată până la pictură, prin eforturile egumena Epiharia Predescu, ale autorităţilor locale, ale multor familii de credincioşi.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…