Peste o sută de tineri au beneficiat de o excursie la diferite obiective turistice din Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Peste o sută de tineri și copii ai Parohiei Sfântul Dumitru din Protopopiatul Bacău au beneficiat de o excursie la diferite obiective turistice din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Primul obiectiv a fost Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Roman. În cadrul vizitei, tinerii au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

În continuare, pelerinii au vizitat: casa lui Vasile Alecsandri din Mircești, Bojdeuca din Țicău a lui Ion Creangă, Gradina Botanică din Iași, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Catedrala Mitropolitană din Iași, unde s-au închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, Palatul Culturii și Biserica Sfântul Nicolae Domnesc.

Noi ne străduim anual pentru a organiza pentru copiii și tinerii din parohie câte o excursie tematică, care să aducă bucurie, înțelepciune, un plus de cunoștințe practice, intelectuale, precum și mult spor duhovnicesc, a declarat preotul paroh Ioan Pleșcău.

Masa, transportul și intrările la muzee au fost oferite de parohia băcăuană implicată în proiect, devenit deja o tradiție.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…