Peste o sută de tineri au beneficiat de o excursie la diferite obiective turistice din Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Peste o sută de tineri și copii ai Parohiei Sfântul Dumitru din Protopopiatul Bacău au beneficiat de o excursie la diferite obiective turistice din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Primul obiectiv a fost Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Roman. În cadrul vizitei, tinerii au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

În continuare, pelerinii au vizitat: casa lui Vasile Alecsandri din Mircești, Bojdeuca din Țicău a lui Ion Creangă, Gradina Botanică din Iași, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Catedrala Mitropolitană din Iași, unde s-au închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, Palatul Culturii și Biserica Sfântul Nicolae Domnesc.

Noi ne străduim anual pentru a organiza pentru copiii și tinerii din parohie câte o excursie tematică, care să aducă bucurie, înțelepciune, un plus de cunoștințe practice, intelectuale, precum și mult spor duhovnicesc, a declarat preotul paroh Ioan Pleșcău.

Masa, transportul și intrările la muzee au fost oferite de parohia băcăuană implicată în proiect, devenit deja o tradiție.

Comentarii Facebook


Știri recente