Părintele Dumitru Stăniloae comemorat la Bucureşti. Au trecut 23 ani de la trecerea la cele veşnice

Părintele Dumitru Stăniloae, cel mai mare teolog ortodox român, a trecut la cele veşnice în 5 octombrie 1993. În contextul împlinirii a 23 ani de la trecerea Domnul, la Paraclisul Universitar Sfânta Ecaterina al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti a fost săvârşită miercuri, 5 octombrie 2016, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire. La acest moment au participat profesori şi studenţi ai Facultăţii de Teologie.

La final, Părintele Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, le-a vorbit studenților despre viața și opera Părintelui Dumitru Stăniloae, pe care l-a numit Luceafărul teologiei ortodoxe românești.

Părintele Decan Ștefan Buchiu a mai afirmat că a-l comemora pe părintele Dumitru Stăniloae înseamnă a da strălucire ortodoxiei românești. De asemenea, i-a îndemnat pe studenți să citească opera Părintelui.

Părintele Profesor Dumitru Stăniloae s-a născut în anul 1903 în localitatea brașoveană Vlădeni. A studiat la liceul Andrei Șaguna din Brașov și la Facultatea de Teologie din Cernăuți, unde a făcut și doctoratul. A fost profesor de dogmatică la Facultățile de Teologie din Sibiu și din București. Este autorul a numeroase cărți, studii și articole despre teologie și spiritualitate.

Mai multe date biografice vezi aici.

Audio: Radio TRINITAS

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…