Părintele Dumitru Stăniloae comemorat la Bucureşti. Au trecut 23 ani de la trecerea la cele veşnice

Părintele Dumitru Stăniloae, cel mai mare teolog ortodox român, a trecut la cele veşnice în 5 octombrie 1993. În contextul împlinirii a 23 ani de la trecerea Domnul, la Paraclisul Universitar Sfânta Ecaterina al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti a fost săvârşită miercuri, 5 octombrie 2016, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire. La acest moment au participat profesori şi studenţi ai Facultăţii de Teologie.

La final, Părintele Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, le-a vorbit studenților despre viața și opera Părintelui Dumitru Stăniloae, pe care l-a numit Luceafărul teologiei ortodoxe românești.

Părintele Decan Ștefan Buchiu a mai afirmat că a-l comemora pe părintele Dumitru Stăniloae înseamnă a da strălucire ortodoxiei românești. De asemenea, i-a îndemnat pe studenți să citească opera Părintelui.

Părintele Profesor Dumitru Stăniloae s-a născut în anul 1903 în localitatea brașoveană Vlădeni. A studiat la liceul Andrei Șaguna din Brașov și la Facultatea de Teologie din Cernăuți, unde a făcut și doctoratul. A fost profesor de dogmatică la Facultățile de Teologie din Sibiu și din București. Este autorul a numeroase cărți, studii și articole despre teologie și spiritualitate.

Mai multe date biografice vezi aici.

Audio: Radio TRINITAS

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente