Unul din Paraclisele Reşedinţei Patriarhale, ocrotit de Sf. Grigorie Luminătorul

Paraclisul Reședinței Patriarhale cu hramul Sfântul Grigorie Luminătorul și-a sărbătorit vineri, 30 septembrie 2016, ocrotitorul. Cu acest prilej, a fost oficiată Sfânta Liturghie de Protos. Lucian Bujor, Inspector Eparhial și slujitor la Paraclisele din cadrul Reședinței Patriarhale.

Sfântul locaș a fost amenajat din inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în anul 2008. În acest nou paraclis se păstrează fragmente din moaștele a 13 sfinți.

Paraclisul îi mai are ocrotitori pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și pe Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul.

Locașul de cult a fost sfințit în 30 septembrie 2008, la un an de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Sfântul Ierarh Grigorie, Arhiepiscopul Armeniei, a trăit între anii 240 și 332. El este numit Apostolul armenilor, pentru că a convertit acest popor la creștinism.

Spre sfârșitul vieții, s-a retras din scaunul arhieresc și a dus o viață de ascet, într-o peșteră, unde a și trecut la Domnul.

Pentru mai multe informaţii cu privire la istoricul şi arhitectura lăcaşului de cult accesaţi aici.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…