Bătrânii de la căminul Mănăstirii Bogdăneşti în atenția parohiilor Protoieriei Fălticeni

135 de bătrâni din cadrul căminului de la Mănăstirea Bogdăneşti, județul Suceava, au primit vineri, 19 august 2016, din partea mai multor parohii din Protoieria Fălticeni alimente proaspete, neperisabile şi conservate, articole de igienă și medicamente în valoare de aproximativ 6.000 ron, notează site-ul doxologia.

Acțiunea social-filantropică s-a desfăşurat în parteneriat cu Ocolului Silvic Silva Bucovina.

Preotul Gheorghe Loghinoaia, responsabil de buna desfășurare a activităților legate de camin, a adus mulţumire tuturor părinţilor şi celor care au contribuit la această acţiune.Acesta a mulțumit în mod special părintelui protopop Adrian Dulgheriu care a avut inițiativa acestui demers.

Părintele protopop a precizat că astfel de acţiuni acestea vor continua și pe viitor.

Am încercat să-i facem pe cei de aici să nu se simtă singuri, ci că sunt sub ocrotirea Maicii Domnului. Sperăm că şi alte persoane cu posibilităţi materiale şi cu inimă milostivă vor afla că aici sunt bătrâni şi bolnavi care aşteaptă manifestarea iubirii creştine, a spus părintele Adrian Dulgheriu

***

Mănăstirea Bogdăneşti este amplasată în satul Bogdăneşti din judeţul Suceava, la o distanţă de aproximativ 5 kilometri de oraşul Fălticeni. Aici a fost construită o biserică, în jurul anului 1363, de către voievodul Bogdan I al Moldovei (1359-1365). Distrusă din temelii de tătari, obştea monahală a fost strămutată în anul 1542 la Mănăstirea Râşca, construită în vecinătate. Din anul 1994 s-a început reconstrucţia mănăstirii pe un nou amplasament, adăugându-se clădiri noi pentru a adăposti bătrâni.

Comentarii Facebook


Știri recente