O nouă apariţie editorială a „Liturgicii speciale”

O nouă ediție a Liturgicii speciale a apărut la Editura BASILICA a Patriarhiei Române. Cu  binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, manualul este un real instrument de lucru pentru studenții şi profesorii Facultăţilor de Teologie, dar şi un ajutor în activitatea pastoral-misionară a preoţilor. Volumul a fost alcătuit de părintele prof.univ.dr. Ene Braniște.

Cartea este un curs complet elaborat de autor, după programa analitică aprobată de  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Materia cuprinsă în această carte  este predată studenților teologi din anul al IV-lea, în cadrul disciplinei Teologie Liturgică.

„Planul bine conturat, stilul academic, exprimarea literară de excepţie, documentaţia detaliată sunt caracteristicile de bază ale volumului”, se arată în nota editorială.

De la „Izvoarele Liturgicii speciale”, editorii acestui volum tratează cu exigenţă academică „Laudele Bisericeşti”, „Sfânta Liturghie”, „Sfintele Taine”şi „Ierurgiile”.

„Săvârşirea Sfintei Liturghii este lucrarea cea mai înaltă pe care o poate săvârşi preotul în cadrul misiunii lui sacramentale.[…] În timpul slujirii Sfintei Liturghii, preotul vine în contact nemijlocit cu însuşi Sfântul Trup şi Sânge al Domnului, pe care el îl atinge, îl poartă în mâini şi îl consumă sau îl împarte credincioşilor.[…] De aceea, toată viaţa preotului ar trebui să fie o continuă pregătire şi mulţumire pentru Sfânta Liturghie, a cărei săvârşire constituie cea mai înaltă vrednicie cu care Dumnezeu a cinstit pe oameni”. ( Pr. Prof.univ.dr. Ene Braniște)

Volumul „Liturgicii speciale” alcătuit de părintele prof.univ.dr. Ene Braniște îl puteţi  cumpăra de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Galeriile Cuvântul Vieţii (Calea Victoriei, Nr.28), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1) sau prin comandă pe internet la adresa [email protected]

Comentarii Facebook


Știri recente