Cerc pastoral la Mănăstirea Feredeu, jud. Arad

La Mănăstirea Feredeu s-au întrunit miercuri, 13 aprilie 2016, cercurile pastorale misionare din cadrul Protopopiatului Lipova. În deschiderea lucrărilor a fost oficiată Sfânta Liturghie a darurilor înainte sfinţite, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Aradului.
După oficierea Sfintei Liturghii, preotul Jidoi Ioan, protoiereul Protopopiatului Lipova, și arhimandritul Ilarion Tăucianu, starețul Mănăstirii Feredeu, au prezidat lucrările şedinţei.

Preotul Mihai Radeș de la parohia Mîsca a susținut lucrarea cu tema: „Sfântul Antim Ivireanul –tipograf, gospodar, administrator și restaurator de locașuri de cult”. Referentul a subliniat rolul ierarhului martir în birunța limbii române, ca rod al efortului susținut pentru înființarea tipogarfiilor și tipărirea cărților de cult.

La final, preotul Jidoi Ioan a mulțumit părintelui Ilarion Tăucianu pentru bunăvoință și pentru faptul că la fiecare întrunire a Cercurilor pastorale misionare Mănastirea Feredeu are porțile larg deschise.

Arhimandritul Ilarion Tăucianu a mărturisit că este o adevarată bucurie să primească preoții din Protopopiatul Lipova și i-a invitat pe toți cei prezenți la o agapă creștină.

 

Comentarii Facebook


Știri recente