Bucurie duhovnicească pentru credincioșii din Moldova Nouă

În ajunul Praznicului Adormirii Maicii Domnului a fost adusă în orașul Moldova Nouă icoana Maicii Domnului, copie fidelă a icoanei făcătoare de minuni „Axion Estin” de la biserica Protaton din Kareia, Sfântul Munte Athos. Icoana a fost întâmpinată la orele dimineții de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului alături de un numeros sobor de preoți de pe Clisura Dunării precum și autoritățile locale și un număr însemnat de credincioși, la intrarea în orașul dunărean.

După momentul întâmpinării, potrivit episcopiacaransebesului.ro, icoana a fost purtată în procesiune pe străzile orașului până la biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, unde pe esplanada bisericii aflate în construcție s-a săvârșit Acatistul Maicii Domnului. La final toți cei prezenți s-au închinat icoanei și au primit iconițe cu Maica Domnului și pliante cu viața și martiriul Sfinților Brâncoveni.

„Evenimentul de astăzi petrecut la Moldova Nouă este fără precedent deoarece este pentru prima dată când este adusă din Sfântul Munte Athos o icoană, copie fidelă a icoanei făcătoare de minuni „Axion Estin”, care să rămână pentru totdeauna aici. Această procesiune și sfântă slujbă, pe care le-am săvârșit împreună, sunt dătătoare de binecuvântare și de speranță, iar cinstirea unei icoane și mai ales cinstirea icoanei Maicii Domnului este un imbold pentru noi de a ne spori dragostea față de Dumnezeu și față de aproapele nostru. Ne rugăm ca Maica Domnului să fie de astăzi înainte și mai mult împreună-rugătoare pentru și cu noi și împreună-lucrătoare cu noi”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian în cuvântul adresat credincioșilor.

Icoana Maicii Domnului a fost pictată în Sfântul Munte Athos și a fost adusă de o delegație de clerici și credincioși din Clisura Dunării și va fi depusă în demisolul bisericii aflat în construcție cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Construcția bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a început în anul 2001 în stil bizantin într-un cartier nou de blocuri din orașul de pe Dunăre. Actualmente slujbele se oficiază la demisolul bisericii fiind amenajat un paraclis.

Comentarii Facebook


Știri recente