93 ani în slujba lui Dumnezeu și a credincioșilor

Arhipăstorul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a împlinit astăzi, 28 mai 2014, 93 de ani. Oficialități, preoți, monahi și foarte mulți maramureșeni și sătmăreni au venit la Reședința episcopală din Baia Mare pentru a-l felicita pe Înaltpreasfințitul Părinte Justinian. De dimineața, în paraclisul episcopal, Arhiereul-vicar al Eparhiei, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat o slujbă de Te Deum. Emoționat, Înaltpreasfințitul Justinian le-a vorbit credinicioșilor, așa cum i-a obișnuit, cu aceeași dragoste și căldură părintească.

Monah de vocație, Înaltpreasfințitul Părinte Justinian și-a dedicat viața Bisericii și slujirii ei încă de tănăr. Ajuns la o vârstă nu tocmai ușor de purtat, rămâne la fel de dârz în propăvăduirea Evangheliei lui Hristos despre care nu ezită să vorbească, cu aceeași vigoare, în orice împrejurare.

„Evanghelia este vestea cea buna care nu va pieri niciodată. Sper că și dumneavoastră aveți în familie Sfânta Evanghelie și e bine ca să o deschideți și să citiți cuvintele pe care le-a rostit Hristos pentru că sunt cuvinte unice. Toată filosofia, toată știința nu are valoare cât are valoare cuvântul lui Dumnezeu. Dăm slavă lui Dumnezeu! La vârsta de 93 de ani nu știu cum să mulțumesc lui Dumnezeu. Am un mare noroc, noroc pe care îl avem toți. Un mare dar avem că viața nu se termină în 50-60 de ani. Dumnezeu ne-a creat cu suflet nemuritor. Trecem de aici din viață muritoare în viața eternă unde vom trăi în eternitate. Ne-am născut ca să nu murim în veci, ne-am născut pe pământ ca să trăim ca fii ai lui Dumnezeu” a spus ÎPS Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Fost stareț al Mănăstirii Rohia, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian era hirotonit episcop-vicar la Cluj în 1973, iar 1990 era ales episcop al Maramureșului și Sătmarului.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian s-a născut pe 28 mai 1921, în satul Plopiș din județul Maramureș.

Comentarii Facebook


Știri recente