800 de actori pomeniți la Mănăstirea Radu Vodă. Lamia Beligan: Un gest firesc pentru cine crede în Înviere

Actorii și-au serbat luni ocrotitorul, pe Sfântul Mucenic Filimon, la Mănăstirea Radu Vodă din București. În ziua de pomenire a acestuia, actorii au participat la Sfânta Liturghie, unde au dat un pomelnic cu peste 800 de nume ale artiștilor dramatici în viață și ale celor plecați la Domnul.

Tot de ziua Sfântului Filimon s-au împlinit 102 ani de la nașterea maestrului Radu Beligan. Fiica lui, actrița Lamia Beligan, a participat la slujbă.

„În fiecare an, în data de 14 decembrie, ne întâlnim o mână de actori. Fiind și ziua tatei, am fost și mai emoționată”, a declarat artista pentru Basilica.ro.

„La slujbă au fost pomeniți și colegii noștri, dar mai ales cei adormiți. Sunt mulți actori importanți care au plecat la Domnul. Îi purtăm în inimile noastre, ne rugăm pentru ei, dar îi pomenim și în Biserică. Pentru orice creștin ortodox, care crede în Hristos și în Înviere, este un gest firesc”, a adăugat ea.

„Îi suntem recunoscători Părintelui Ipolit, care a oficiat slujba, și Mănăstirii Radu Vodă, ai cărei părinți sunt iubitori de artiști și prieteni ai noștri”, a mai spus Lamia Beligan.

Pomelnicul cu peste 800 de nume de actori vii și adormiți a fost realizat prin implicarea actorilor Alina Tomi și Tomi Cristin, soț și soție.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente