8 aparate de ventilaţie şi monitorizare respiratorie pentru spitalul Judeţean din Arad

Prin implicarea Fundației Universitare „Vasile Goldiș” şi Arhiepiscopiei Aradului, Spitalul Clinic de Urgenţă Arad va primi opt aparate de ventilaţie şi monitorizare respiratorie necesare în tratamentul persoanelor diagnosticate cu coronavirus.

Costul unuia dintre aparate este susţinut integral de Arhiepiscopia Aradului, iar celelalte sunt achiziţionate în urma strângrii de fonduri în care au fost implicați mai mulți parteneri antreprenoriali.

Aparatura medicală de ultimă generație a fost comandată în baza recomandărilor Dr. Mircea Onel, Directorul medical al spitalului, şi va fi adusă în țară prin Fundația „Vasile Goldiș”.

Arhiepiscopia Aradului a mai oferit săptămâna aceasta spitalului judeţean aproximativ 1.575 de măști cu valvă și 15.000 buc. mănuși chirurgicale (în cuantum de 65.000 RON).

Potrivit comunicatului de presă emis, eparhia oferă ajutor şi persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu.

„Prin Centrul Social – Cantina Sf. Nicolae se oferă 120 de porții de mâncare de luni până vineri persoanelor vulnerabile din Municipiul Arad. Mănăstirea Gai și Schitul de maici de la Tămand oferă 25 de porţii de hrană zilnic cadrelor medicale şi poliţiştilor din Vama Nădlac II.

La nivelul parohiilor din Municipiul Arad, în parteneriat cu firma SC PIROŞ SECURITY FORCE Srl se oferă sprijin oamenilor pentru deplasări la medic, aducerea de alimente celor izolaţi (bătrâni, familii nevoiaşe), precum şi în alte situații”.

Persoanele care doresc să sprijine în continuare acțiunea Arhiepiscopiei Aradului împotriva epidemiei de COVID-19, pot face donaţii în Cont: RO85RNCB0016005440980008, beneficiar Arhiepiscopia Aradului (CUI 4573205), deschis la Banca Comercială Română, Detalii plată – ajutor umanitar epidemie COVID-19

Sursă foto: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente