75000 de pelerini au cinstit-o pe Maica Domnului la Mănăstirea Nicula

Potrivit forțelor de ordine, peste 75.000 de pelerini s-au aflat în aceste zile la Mănăstirea Nicula, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, informează site-ul Mitropoliei Clujului.

Mulți credincioși au venit cu câteva zile înainte de sărbătoare, pentru a se închina Icoanei Făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula și pentru a participa la slujbele oficiate la altarul de vară.

Manifestările de hram au debutat în ajunul sărbătorii cu tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal”, care amintește de minunea făcută de icoana Maicii Domnului din patrimoniul mănăstirii.

Procesiunea a pornit de la Biserica „Sf. Nicolae” din Gherla și a fost condusă de Mitropoliții Andrei al Clujului și Iosif al Europei Occidentale și Meridionale. Destinația finală a pelerinilor a fost biserica de lemn a Mănăstirii Nicula.

Una din opriri s-a făcut la Mănăstirea „Sfinții 40 de Mucenici” – Memorialul Gherla, situată pe Dealul Cărămidăriei, lângă cimitirul – cu gropi comune – al deținuților politici din perioada comunistă. Ierahii și pelerinii s-au rugat pentru odihna veșnică a celor care au pătimit în închisorile comuniste.

După Vecernia din ajun, la mănăstire a avut loc procesiunea cu Icoana Maicii Domnului de la Nicula.

Marți, la liturghia de praznic, au participat aproximativ 30.000 de persoane, informează site-ul eparhial, care citează estimări ale forțelor de ordine.

Sute de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, alături de polițiști și pompieri, au acționat pentru a asigura ordinea publică, atât pe timpul pelerinajului „La Nicula, colo-n deal”, cât și în zilele de hram de la mănăstire.

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente