660 de ani de la înființarea Mitropoliei Țării Românești, la Şcoala Altfel de la Biblioteca Naţională

Una dintre temele cuprinse în cadrul programului Şcoala Altfel la Biblioteca Naţională a României este dedicată împlinirii a 660 de ani de la înființarea Mitropoliei Țării Românești.

Tema va fi dezbătută în cadrul unui eveniment organizat marți, 16 aprilie, între orele 10:00 -10:45; 11:00 –11:45 în sala Atrium.

Programul Şcoala Altfel organizat anul acesta se află sub semnul istoriei.

În acest sens, la Biblioteca Naţională vor avea loc o serie de întâlniri pentru elevii din ciclul preuniversitar cu personalități care să le vorbească despre jertfa înaintaşilor noştri pentru construirea valorilor culturale românești de astăzi și pentru întemeierea primului stat românesc independent, precum și urmările acestui fapt istoric pentru neamul românesc.

Programul general cuprinde: ateliere de lectură, prezentări și ateliere de istorie, ateliere de carte rară, vizionări de filme, o expoziție de pictură și ateliere de creativitate, tururi ghidate.

Atelierele vor avea tematici precum: valori românești și europene/ invenții care au schimbat lumea și să ne cunoaștem țara și eroii.

Programul va cuprinde următoarele teme:

  • Valori românești și europene. Invenții care au schimbat lumea;
  • Să ne cunoaștem țara și eroii;
  • Atelier de carte rară;
  • Expoziția de pictură a artistei Norica Veșcă-Popescu. În cadrul expoziției artista va organiza o serie de ateliere de creativitate pentru copii;
  • O expoziție de producții literare și referate pe teme istorice ale unor elevi pasionați de limba și literatura română și de istorie. În cadrul expoziției se va desfășura un atelier de lectură – întâlnire cu elevii expozanți.

Anul 2019 este al șaselea an în care Ministerul Educației promovează și susține educația alternativă pentru copii prin activități cultural-educative, informale și atractive în cadrul Programului Școala Altfel – „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Foto credit: Bucureştiul meu drag

Comentarii Facebook


Știri recente