550 ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna. Patriarhul Antiohiei va participa la manifestările dedicate acestui eveniment

În perioada 23 septembrie – 1 octombrie 2016, Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, se va afla într-o vizită oficială în România. Patriarhul va participa la evenimentele dedicate împlinirii a 550 ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna. De asemenea, Patriarhul Antiohiei va participa și la manifestările de la Râmnicu Vâlcea dedicate împlinirii celor 300 ani de la moartea martirică a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul.

manastirea-putna

În prima parte a vizitei sale în țara noastră, Preafericirea Sa va fi prezent în perioada 23-25 septembrie 2016 la evenimentele dedicate împlinirii a 550 de ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna, se arată într-un comunicat de presă remis de obștea Mănăstirii Putna.

Patriarhul Antiohiei și membrii delegației siriene vor fi însoțiți pe tot parcursul vizitei în Mitropolia Moldovei și Bucovinei de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, precum și de membrii Sinodului Mitropolitan.

Vineri, 23 septembrie 2016, de la ora 19:30, Preafericitul Părinte Ioan și delegația Bisericii Antiohiei vor fi întâmpinați la Mănăstirea Putna.

Programul va continua sâmbătă, când oaspeții vor vizita mănăstirile Putna, Sucevița, Moldovița și Voroneț.

În Duminica a 18-a după Rusalii, Patriarhul Antiohiei, împreună cu ierarhii români și antiohieni, va sluji Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna.

Răspunsurile la strană vor fi oferite de Grupul Psaltic Eustatie Protopsaltul al mănăstirii. La momentul chinonicului, corul de copii Fiii Putnei va susține un concert de cântări religioase.

După Sfânta Liturghie, va avea loc un program artistic realizat de grupul vocal tradițional Ai lui Ștefan noi oșteni al elevilor de la Liceul Ion Nistor din Vicovu de Sus.

Începând cu ora 17.00, se va desfășura o sinaxă a Părintelui Patriarh Ioan al X-lea cu obștea Mănăstirii Putna.

Între orele 19.30 și 20.30, studenții de la ASCOR și de la alte organizații studențești și tineri din zonă vor organiza o retragere cu torțe de pe Dealul Crucii, aflat lângă mănăstire. După ce vor ajunge în incinta mănăstirii, tinerii vor susține un program de cântări patriotice și religioase.

Luni dimineața, Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al Antiohiei și delegația însoțitoare își vor încheia vizita în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Patriarhul Antiohiei vine în România. Vizită oficială în perioada 23 sept. – 1 oct. 2016 – Basilica.ro – Agenția de Știri a Patriarhiei Române

 

Comentarii Facebook


Știri recente