55 ani în slujba muzicii

75 de ani de viață și 55 de ani de dirijat! Maestrul Jean Lupu, părintele a sute de copii, de voci cristaline, un neobosit căutător și formator de tineri talentați. Dirijirul Corului ”Symbol” al Patriarhiei Române a fost aniversat duminică la Ateneul Român printr-un concert de excepție cu invitați speciali. Invitată de onoare a fost marea soprană Felicia Filip.

De-al lungul timpului, părintele Arhid. Jean Lupu a obținut numerose distincții și premii. Și din partea Patriarhiei Române, părintele deține deja mai multe ordine însă, la ceas aniversar, acesta a fost distins din nou.

Ordinul ”Sfântul Apostol Andrei” acordat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a fost înmânat de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

„Sărbătoarea maestrului Jean Lupu la împlinirea celor 75 de ani de viaţă şi 55 de ani de carieră dirijorală nu este doar o sărbătoare a lumii muzicale, a unei corale, ci în aceeaşi măsură este şi o bucurie pentru Biserică. Mărturiile foarte emoţionante pe care Preacucernicia Sa ni le-a făcut în seara aceasta privind legăturile neîntrerupte din copilărie până în momentul de faţă cu Biserica strămoşească, legătură reflectată şi în repertoriul corului, chiar şi din seara aceasta, cor care a interpretat numai piese muzicale prelucrări folclorice româneşti şi câteva cântări bisericeşti sau sacre”, după cum a precizat PS Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, potrivit TRINITAS TV.

Anul acesta, Corul de Copii și Tineret ”Symbol” al Patriarhiei Române împlinește 25 ani de activitate.

Comentarii Facebook


Știri recente