500 de olimpici buzoieni premiați de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

În contextul proclamării anului 2015 în Patriarhia Română ca Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii astăzi și Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a organizat, prin Sectorul Învățământ și activități cu tineretul, în data de 6 iunie 2015, festivitatea de premiere a elevilor clasați pe locurile I, II și III la fazele județeană și națională, ale tuturor olimpiadelor care au avut loc în anul școlar 2014-2015, a precizat Pr. prof. Cristian Marius Dima, Consilier eparhial – Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Scopul evenimentului a fost acela de a recunoaște excelența în educația oferită de Școala românească, împărtășindu-le tinerilor elevi și profesorilor îndrumători bucuria Bisericii locale pentru performanțele lor educaționale remarcabile, și de a oferi sprijin material și spiritual în demersul lor educațional ulterior.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a prezidat această ceremonie, în Catedrala Arhiepiscopală ”Înălțarea Domnului” din Buzău, oficiind o slujbă de Te Deum și apreciind, în cuvântul său omagial, sârguința elevilor, dar și jertfelnicia și ostenelile celor peste 300 de profesori, care au și primit diplome de excelență.

Celor aproape 500 de elevi laureați le-au fost oferite premii individuale, în valoare de aproximativ 100 lei de persoană, constând în ghiozdane, jocuri creative, penare echipate sau truse de birotică, cărți, broșuri și diplome, în funcție de particularitățile de vârstă, gen și de fazele competiționale la care s-au distins.

Săptămâna viitoare vom derula un alt eveniment maraton similar, în municipiul Focșani, pentru olimpicii județeni și naționali din județul Vrancea, recunoscându-le performanța, prestigiul și mulțumirea aduse dascălilor, familiilor lor și Școlii românești, în general.

Comentarii Facebook


Știri recente