50 de tineri ieşeni pornesc într-un pelerinaj pedestru în zona Neamţului

Peste 50 de tineri din Iaşi vor porni sâmbătă într-un pelerinaj spre Mănăstirea Neamţ. Sub genericul „Pelerinajul sfinţilor nemţeni“, tinerii vor parcurge distanţa mergând pe jos. În fiecare dimineaţă ei vor participa la Sfânta Liturghie la câte o biserică aflată pe traseu, iar seara vor fi cazaţi la parohiile pe unde vor trece, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În ziua de 4 august, tinerii vor ajunge la Târgu Neamţ, de unde, împreună cu alţi colegi de-ai lor din zonă, vor porni spre Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ, unde vor participa la slujbele prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.

Mai multe detalii ne-a oferit părintele protosinghel Nicodim Petre, coordonatorul Departamentului Tineret şi misiune în universităţi din cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor: „Plecarea va fi de la Biserica «Sfântul Sava cel Sfinţit» din Iaşi, unde se va săvârşi Sfânta Liturghie, apoi tinerii se vor închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană, după care se va urma, în prima zi, drumul Mănăstirea Galata – Miroslava – Valea Ursului – Parohia Popeşti, unde se va poposi peste noapte. De acolo se va pleca în satul Crucea, unde se va săvârşi şi Sfânta Liturghie. În seara a doua se înnoptează în comuna Alexandru Ioan Cuza, după care se va oficia Sfânta Liturghie în următorul sat. La prânz se poposeşte în satul Soci şi se ajunge seara în satul Plăieşu. Ziua următoare tinerii vor ajunge la Schitul Sfântul Mina, unde va fi oficiată iar Sfânta Liturghie şi unde se vor întâlni cu alţi colegi din zonă. Împreună cu aceştia, vor purcede prin Lunca, Nemţişor, ajungând în cele din urmă la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ, unde vor participa la slujba Privegherii şi la slujba Sfintei Liturghii dedicată ocrotitorului seminarului, Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. După slujba hramului de la seminar, se va pleca cu un autocar şi cu câteva maşini, în funcţie de numărul celor care se vor adăuga, la Durău, de unde se va urca pe Ceahlău. Pe data de 6 august, de sărbătoarea Schimbării la Faţă, tinerii se vor bucura de Sfânta Liturghie pe Muntele Ceahlăului“.

Comentarii Facebook


Știri recente