5 rezoluții pentru un 2019 mai bun

1. Roagă-te cât poţi mai frecvent şi mai fervent

Vrei să îl întâlneşti pe Hristos, caută-l în rugăciune! Rugăciunea este temelia unei vieţi duhovniceşti optime şi calea cea mai sigură spre Rai.

În anul 2019 fă tot posibilul să asculţi sfaturile Sfinţilor Părinţi şi să petreci mai mult timp în rugăciune, în dialog cu Dumnezeu şi sfinţii săi.

Pe cine iubeşti, în mod cert ţii aproape prin dialog. Fă acelaşi lucru şi în viaţa duhovnicească: vorbeşte cât mai des cu Dumnezeu.

Reaminteşte-ţi pe tot parcursul anul viitor cuvântul Sfântului Nectarie: „Rugăciunea este soarele ochilor nematerialnici ai sufletului. După cum soarele este lumină pentru trup, rugăciunea este lumină pentru suflet”.

2. Fă-ţi mai mult timp pentru lecturi duhovniceşti

Alocă mai mult timp lecturilor duhovniceşti, pentru că „eşti ceea ce citeşti”. Mintea, sufletul, omul întreg se formează şi prin prisma a ceea ce lecturăm.

Dacă vrei linişte, pace şi o minte limpede sporeşte timpul de lectură şi caută să te îmbogăţeşti selectând lecturi duhovniceşti.

Uite ce spune Sfântul Isaac Sirul despre lectură şi despre alegerea cu înţelepciune a cărţilor

„Fără citire mintea nu se poate apropia de Dumnezeu; ea atrage inteligența și o îndreaptă în fiecare clipă spre El; prin înțelegerile ei o botează depărtând o de lumea trupească și făcând o să fie neîncetat mai presus de trup. Nici o osteneală nu l face pe om să înainteze atât de mult cum o face citirea. Dacă o practică cineva de dragul adevărului, va găsi în ea toate acestea și altele asemănătoare”.

3. Fii mai ordonat!

Trăirea unei vieți dezorganizate este contrară voii divine întrucât „Dumnezeu nu este al neorânduielii ci al păcii”(I Corinteni 14:33).

Fă-ți planurile împreună cu Dumnezeu! În fiecare zi avem de luat decizii mai mult sau mai puțin importante. Prin implicarea lui Dumnezeu în planurile tale vei primi binecuvântare și ajutor.

4. Nu te sfii să îţi mărturiseşti credinţa în Hristos

Fii mereu mărturisitor. Chiar și pe social media! Adu-ți aminte de Sfinții Apostoli care foloseau toate mijloacele de comunicare existente pentru a propovădui Evanghelia.

Dacă te temi de reacțiile prietenilor tăi mai puțin angrenați în viața Bisericii, atunci când vrei să fii mărturisitor, nu uita ce a spus Mântuitorul „Cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, de acesta şi Fiul Omului se va ruşina, când va veni întru slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri” (Luca 9:26).

5. Practică milostenia

Fii alături de cei care suferă, îndrumă-i pe cei ce au pierdut calea. Nu ignora pe cei ignoranți, ajută-i să înțeleagă, încurajează-i, empatizează!

Să ne dea Dumnezeu un an nou binecuvântat cu bucurii duhovnicești!

Foto credit: Pixels Talk

Comentarii Facebook


Știri recente