5 octombrie: Conferință dedicată prevenirii violenței în familie, în Protoieria Sector 2 Capitală

vioelență familie

În biserica Parohiei Vatra Luminoasă din Bucureşti va avea loc joi, 5 octombrie 2017, o conferinţă dedicată prevenirii violenţei în familie. Protoieria Sector 2 Capitală este organizatorul evenimentului.

La fiecare 30 de secunde, în România o femeie este bătută de partenerul ei, iar 3 din 10 românce declară că au fost agresate fizic, verbal sau psihic începând cu vârsta de 15 ani, potrivit studiului din 2014 al Agenţiei Europene pentru Drepturile Fundamentale.

În acest sens, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, Protoieria Sector 2 Capitală organizează o conferinţă dedicată prevenirii acestui comportament care ameninţă instituţia familiei. Evenimentul va avea loc joi, 5 octombrie 2017, între orele 10-12:00, în biserica Parohiei Vatra Luminoasă.

Biserica Ortodoxă Română este alături de victimele violenţei în familie şi în mod practic, prin numeroase instituţii dedicate lor. Astfel, în eparhiile Patriarhiei Române funcţionează în prezent 36 centre de tip familial, 15 locuinţe protejate, 65 centre de informare, consiliere şi resurse, 21 centre de urgenţă pentru persoane fără adăpost, victime ale violenţei domestice şi ale traficului de persoane etc.

Pentru mai multe informaţii accesaţi harta cu centrele sociale ale Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente