Campania 40 de zile pentru viaţă, se desfășoară în perioada 27 septembrie-5 noiembrie 2017 la Iași. Manifestarea are loc la nivel mondial din anul 2004, iar în capitala Moldovei se află la a doua ediție.
Creştinii ieşeni se vor uni din nou în post, rugăciune şi veghe paşnică pentru încetarea avorturilor. Campania se va desfăşura în următoarele patruzeci de zile pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt (la Cub), informează doxologia.ro.
Evenimentul de lansare a campaniei a avut loc loc ieri, 26 septembrie, începând cu ora 20:00, în Sala Vega, din incinta Hotelului Unirea.
Îi aşteptăm în stradă pe toţi cei care preţuiesc viaţa, care doresc să combată orice urmă de violenţă şi de nedreptate şi pentru care demnitatea umană are o valoare nemăsurată, a declarat Raluca Cocuţ, coordonatorul local al campaniei.
Ajutorul pe care organizatorii de la Iaşi îl pun la dispoziţie constă în: consultaţii şi ecografii gratuite în cadrul Policlinicii Providenţa, consiliere psihologică prenatală şi postnatală, ajutor material pentru femeile care sunt constrânse să avorteze din considerente financiare.
Prima ediţie a campaniei în oraşul Iaşi a avut loc în primăvara acestui an și a implicat aproximativ patru sute de voluntari.
Campania 40 de zile pentru viaţă este una pașnică şi nu condamnă pe nimeni. Scopul prezenţei în stradă este de a oferi sprijin şi alternative la avort, prin mesaje pozitive, dialog şi comuniune.
Iniţiativa 40 de zile pentru viaţă, aflată la a doua ediţie în Iaşi, vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare şi la răspândirea acestui fenomen în ultimii ani. În ultimii 60 de ani, numărul copiilor avortaţi în România depăşeşte numărul populaţiei ţării, fapt care poziţionează România pe locul doi în lume. În medie, în România se fac, la momentul actual, 220 de avorturi pe zi.
Concomitent, gazde ale campaniei 40 de zile pentru viaţă din această toamnă mai sunt oraşele Cluj şi Gherla. La nivel mondial, campania se desfăşoară încă din 2004, a început în Texas şi astăzi numără 575 de oraşe în peste 40 de ţări. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate peste 12.000 de vieţi, iar numărul avorturilor pe plan local a scăzut – chiar şi cu 28%.
Foto credit: stiripentruviata.ro