30 noiembrie 2017: Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania“ din Cluj va concerta la Musikverein, în Viena

Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj va concerta în 30 noiembrie 2017 la Musikverein din Viena, ȋn sala aurie, informează pagina de facebook a Parohiei Bisericii Ortodoxe româneşti din Viena.

Din recitalul artistic fac parte opere ale unor artişti consacraţi precum Dinu Lipatti, Edvard Grieg şi George Enescu.

Evenimentul va fi organizat de Ambasada României ȋn Austria şi de Institutul Cultural Român din Viena, cu sprijinul Fundaţiei Transilvania Leaders (Cluj-Napoca).

Biletele pot fi achiziţionate la casa de bilete a Musikverein sau online pe www.musikverein.at.

Tradiţia activităţii simfonice din Cluj-Napoca datează de la finalul secolului al XVIII-lea, prima orchestră a oraşului fiind atestată documentar în 1792. Filarmonica de Stat Transilvania a fost înfiinţată în anul 1955. Este una din principalele filarmonici din România.

Renumitul Musikverein este tradiţionala sală de concerte din centrul Vienei, este una dintre cele mai frumoase şi cu cea mai bună acustică din ȋntreaga lume. De aici se transmite, ȋn ȋntreaga lume, Concertul de Anul Nou. Această renumită construcţie a armoniilor şi marilor concerte s-a ridicat ȋn urmă cu 150 de ani.

Ȋn această celebră catedrală a muzicii mondiale au mai fost prezentate două concerte de Filarmonica din Bucureşti ȋn anii 1941 şi 1961.

Foto Credit: ziardecluj.ro

Comentarii Facebook


Știri recente