30 iulie, Ziua mondială împotriva traficului de persoane

Ziua de 30 iulie este dedicată, la nivel mondial, luptei împotriva traficului de persoane.

Ziua mondială împotriva traficului de persoane a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2013 pentru a creşte gradul de conştientizare asupra situaţiei victimelor traficului de fiinţe umane şi pentru promovarea protecţiei drepturilor lor, informează ONU.

„Multe victime ale traficului de persoane s-au lovit de ignoranţă sau lipsă de înţelegere în încercările lor de a obţine ajutor. Ele au trecut prin experienţe traumatice post-salvare pe parcursul interviurilor de identificare şi al procedurilor judiciare. Unii s-au confruntat cu revictimizarea, alţii au fost stigmatizaţi ori au primit sprijin inadecvat”, se precizează pe site-ul ONU.

Fiecare țară din lume este afectată de traficul de persoane, indiferent dacă este o țară de origine, de tranzit sau de destinație pentru victime.

Biserica Ortodoxă susține orice demers pentru apărarea demnității umane în lupta cu efectele majore ale crizei morale actuale.

Biserica Ortodoxă Română este partener în Campania națională de prevenire a traficului de persoane.

Regăsiţi aici câteva dintre proiectele Bisericii împotriva traficului de persoane.

Traficanții din întreaga lume continuă să vizeze în special femei și fete. Datele ONU arată că ponderea persoanelor traficate în propria țară s-a dublat în ultimii ani, până la 58 la sută dintre toate victimele depistate.

Citeşte şi: A fost lansată campania de prevenire a traficului de persoane „Închisoarea nu este doar între gratii!”.

Foto credit: caleaeuropeana.ro

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente