28 octombrie 1960 – S-a născut la Știubieni, județul Botoșani, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul

28 octombrie 1960 – S-a născut la Știubieni, județul Botoșani, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul.

Preasfințitul Varlaam Merticariu a fost ales Episcop Vicar Patriarhal, cu titulatura Ploieșteanul, în data de 28 octombrie 2009, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Părintele Varlaam Merticariu a fost Vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor din anul 1998 până la începutul anului 2009 și este cadru didactic la Facultățile de Teologie Ortodoxă din Iași și București.

Între anii 1977 – 1982 a urmat cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț, apoi între anii 1983 – 1987 a urmat cursurile Institutului Teologic de Grad Universitar din București.

În perioada octombrie 1991 – mai 1992 s-a aflat la Geneva unde a urmat cursurile de specializare la Institutul Ecumenic de la Bossey; în anul 2003 a devenit Doctor în Teologie. În perioada aprilie – iunie 2004 a urmat un Stagiu de specializare la St. Steven’s College, Anglia.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…