25 tineri cu autism s-au rugat împreună cu Arhiepiscopul Casian

25 de tineri cu autism s-au rugat duminică, la Sfânta Liturghie, împreună cu Arhiepiscopul Casian în Catedrala din Galaţi.

În cadrul slujbei ei au primit Sfânta Euharistie, iar Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, le-a oferit câteva daruri, precum şi sfaturi duhovniceşti.

În omilia sa, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre „vederea plină de iubire și de compasiune pe care trebuie să o avem în această viață” și a apreciat „devotamentul și implicarea unor buni creștini din zilele noastre în sprijinirea semenilor lor care au nevoie de ajutor”.

Ierarhul a subliniat că „sediul luminii nu este totuși în vederea exterioară a ochilor noștri biologici, de aceea și lumina ochilor noștri fizici este direct proporțională cu vârsta noastră, iar spectrul luminii scade deodată cu vârsta sau chiar înainte de vârstă”.

„Cine vede un om neputincios are o vedere bună, adică o vedere profundă, plină de iubire și de compasiune, iar prin această vedere omul începe să-L vadă pe Dumnezeu, să vadă o altă dimensiune spirituală care trece dincolo de vederile noastre egoiste și limitate. Această vedere devine un instrument al vindecării, al bunătății și al iubirii“, a spus chiriarhul Dunării de Jos.

Cei 25 de tineri sunt membri ai „Centrului de zi pentru copii cu autism“ din Galați care are ca scop dezvoltarea deprinderilor de viață independentă în vederea integrării în comunitate și constă în acordarea de servicii de asistență socială și terapii de recuperare: kinetoterapie, logopedie, stimulare senzorială, abordare cognitiv-comportamentală și psihologică.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente