25 septembrie, Belgia: Sfinţirea Mănăstirii din Namur / Congres Nepsis

Sfinţirea mănăstirii româneşti din Vedrin-Namur şi congresul Nepsis Belgia vor avea loc în data de 25 septembrie. Evenimentele au fost anunţate de părintele George Vâlcu pe Facebook. Clericul face parte din conducerea Nepsis – Belgia. 

„După un an și jumătate de dureroasă distanțare, sfârșitul lunii septembrie ne oferă două minunate ocazii de a fi din nou împreună cu pace, bucurie și binecuvântare. Ambele, în aceeași zi: SÂMBĂTĂ, 25 SEPTEMBRIE 2021, în același loc: Mănăstirea Ortodoxă „Acoperământul Maicii Domnului”, de lângă Namur, cel dintâi așezământ monahal român ortodox din Belgia”, a notat părintele Vâlcu.

Clădirile mănăstirii au fost achiziționate de la o mănăstire catolică de rit bizantin.

Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie vor fi oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale.

Sfinţirea va fi urmată de Congresul Nepsis – Belgia.

„Întâlnirea se adresează mai cu seamă tinerilor cu vârsta de peste 15 ani.  Transportul către și dinspre Namur va fi asigurat de parohie, iar prânzul va fi oferit de către Asociația NEPSIS”, a scris Pr. Vâlcu.

Nepsis, care în limba greacă înseamnă „trezvie” sau „a fi treaz”, este numele generic al diferitelor asociaţii şi grupări ale tinerilor ortodocşi din Mitropolia Ortodoxa Româna a Europei Occidentale şi Meridionale.

„Nici nu mai e nevoie să spunem că recomandăm călduros participarea la acest eveniment tuturor tinerilor din comunitate, convinși fiind că le poate fi de un real folos în deloc ușorul efort de a discerne binele de rău, într-o perioadă a vieții adesea tulbure, într-o lume parcă mai tulbure ca niciodată”, a precizat Pr. George Vâlcu.

Detalii la Pr. Mario: 0491.745.601 / Pr. George 0488.369.183.

Sursă foto: Mănăstirea Namur

Comentarii Facebook


Știri recente