25 martie: Proclamarea canonizării Sf. Ier. Iosif cel Milostiv și a Sf. Gheorghe Pelerinul

Proclamarea canonizării Sf. Ier. Iosif cel Milostiv și a Sf. Gheorghe Pelerinul va avea loc duminică 25 martie 2018, anunță doxologia.ro. Cei doi sfinți contemporani au fost canonizați de Sfântul Sinod în 5 octombrie 2017.

Sfinţii au următoarele date de prăznuire: Sf. Ier. Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei în 26 ianuarie, iar Sf. Gheorghe Pelerinul în 17 august.

Mai multe despre viața celor doi sfinți contemporani puteți citi aici.

Anul trecut a mai fost canonizat Cuviosul Pafnutie – Pârvu Zugravul (1657-1735). De asemenea, a fost aprobată înscrierea în Calendarul bisericesc al Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 2018, a pomenirii Sfântului Cuvios Porfirie Cavsocalivitul în data de 2 decembrie.

În prima ședință din 2018, Sfântul Sinod al Bisericii noastre a hotărât înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 2019, a pomenirii Sfintei Matrona de la Moscova, cu zi de prăznuire în data de 2 mai și a cinstirii Sfintei Icoane a Maicii Domnului – Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu din Arhiepiscopia Bucureștilor în ziua praznicului Izvorului Tămăduirii.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…