23 iunie | Solidaritate cu familiile vulnerabile de Ziua Internațională a Văduvelor

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a stabilit Ziua Internațională a Văduvelor în 2011 pentru a atrage atenția asupra nevoii de sprijin pentru femeile care și-au pierdut partenerul de viață și pentru copiii acestora.

Absența partenerului afectează femeile și copiii atât în plan psihologic, cât și economic: familia este lipsită de o sursă de venit, dar și de sprijinul moral și acțiunea formatoare a tatălui asupra copiilor.

ONU estimează că în lume există la ora actuală 258 de milioane de văduve, din care o zecime sunt la limita supraviețuirii. Cele mai mari riscuri pentru văduve sunt sărăcia, violența, lipsa de acces la servicii de sănătate, abuzurile și conflictele.

Conform Agerpres, în România, peste 40.000 de femei își pierd partenerul de viață anual. Peste 5.000 dintre ele au în îngrijire copii minori.

Ziua Internațională a Văduvelor a fost marcată prima dată la noi în țară în 2015 de Asociația Există viață după doliu!, care oferă consiliere, socializare și terapie psihologică pentru văduve și copiii lor, cât și pentru bărbații care și-au pierdut partenerele de viață.

Află de aici cum se calculează pensia de urmaș pentru văduve și copii.

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente