22 octombrie: Mitropolitul Olteniei și Arhiepiscopul Râmnicului vor sfinţi aşezământul monahal din satul natal al Patriarhului Justinian Marina

Mitropolitul Irinei al Olteniei împreună cu Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului vor sfinţi duminică, 22 octombrie 2017, aşezământul monahal ridicat în satul natal al Patriarhului Justinian Marina. Biserica mănăstirii din Suieşti, Vâlcea, va fi ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. 

În memoria Patriarhului Justinian am purces la zidirea unei mănăstiri în satul natal, Suiești, pe care nădăjduim ca în anul acesta comemorativ să o sfințim cu ajutorul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul acesteia, anunţa Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie cu prilejul simpozionului naţional „Patriarhul Justinian Marina (1948-1977), mărturisitor al dreptei credințe și apărător al Bisericii strămoșești”.

Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost aşezată de Înaltpreasfinţia Sa în data de 20 iunie 2015.

Ansamblul monahal al Sfintei Mănăstiri „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Suești” va fi o replică arhitecturală a Schitului Maicilor din București, mănăstire contruită în anul 1726, în stil brâncovenesc, și reparată integral, între anii 1955-1958, prin purtarea de grijă a Patriarhului Justinian.

În satul Suești există o singură biserica veche, din lemn, monument istoric, construită în jurul anului 1700, la Gâlgău, în judeţul Sălaj. În anul 1939, această biserică a fost dusă în orașul Breaza, din județul Prahova, unde a stat până în anul 1950, când Patriarhul Justinian Marina a adus-o în satul său natal, Sueşti, care nu avea pe atunci biserică. A fost resfințită la 1 mai 1951 și este închinată Sfintei Cuvioase Parascheva.

Citeşte şi: 116 ani de la nașterea Patriarhului Justinian Marina

Foto Credit: Arena Vâlceană

Comentarii Facebook


Știri recente