21 noiembrie: Ziua mondială a televiziunii

În data de 17 decembrie 1996, Adunarea Generală a ONU a decis prin Rezoluția 51/205 ca în data de 21 noiembrie să fie sărbătorită Ziua mondială a televiziunii. Decizia a venit ca urmare a discuțiilor avute în cadrul primului Forum Mondial al Televiziunii.

Întrunirea a avut loc la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York. La aceasta au participat personalități din domeniul mass-media care au discutat despre importanța tot mai mare a televiziunii într-o lume în schimbare.

Potrivit site-ului ONU, Ziua mondială a televiziunii nu este atât o celebrare a instrumentului, ci mai degrabă a filosofiei pe care televiziunea o reprezintă. În lumea contemporană, televiziunea este un simbol al comunicării.

Biserica Ortodoxă Română a înțeles importanța comunicării cuvântului Evangheliei prin intermediul mijloacelor mass-media. Astfel, la inițiativa Părintelui Patriarh Daniel, în anul 2007 a fost lansată televiziunea Trinitas TV. Prin intermediul programelor sale, ea promovează valorile credinței ortodoxe și tradiției românești.

Trinitas TV face parte din Centrul de Presă Basilica. Din acesta mai fac parte: Radio Trinitas, Ziarul Lumina, Agenția de Știri Basilica și Biroul de Presă.

Comentarii Facebook


Știri recente