21 noiembrie 2013 – 95 de ani de la nașterea Părintelui Constantin Galeriu

Pe 21 noiembrie 2013 s-au împlinit 93 de ani de la nașterea Părintelui Constantin Galeriu. Cunoscut ca preot predicator, duhovnic și profesor, părintele s-a născut în anul 1918 în satul Răcătău-Răzeși din județul Bacău, informează TRINITAS TV. După finalizarea studiilor teologice a fost numit preot în județul Prahova, iar din 1974 a devenit slujitor la Biserica Sfântul Silvestru din București. Din anul 1973 a activat pe rând ca spiritual, lector și profesor titular la catedra de Catehetică-Omiletică din Institutul Teologic Universitar din București. Din anul 1992 a devenit profesor consultant și conducător de doctorat la Universitatea din București.

Părintele Galeriu a fost persecutat și închis în perioada comunistă pentru convingerile și zelul său religios. Autor a numeroase studii, articole, volume de predici și cărți de o rară profunzime teologică, dintre care multe au fost traduse și în străinătate, părintele a fost un împătimit al cărții.

Părintele Constantin Galeriu a trecut la Domnul la 10 august 2003 și a fost înmormântat în curtea bisericii unde a slujit, Sfântul Silvestru.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…