21 noiembrie 2011 – 93 de ani de la nașterea Părintelui Constantin Galeriu

Pe 21 noiembrie 2011 s-au împlinit 91 de ani de la nașterea Părintelui Constantin Galeriu. Cunoscut ca preot predicator, duhovnic și profesor, părintele s-a născut în anul 1918 în satul Răcătău-Răzeși din județul Bacău, informează TRINITAS TV. După finalizarea studiilor teologice a fost numit preot în județul Prahova, iar din 1974 a devenit slujitor la Biserica Sfântul Silvestru din București. Din anul 1973 a activat pe rând ca spiritual, lector și profesor titular la catedra de Catehetică-Omiletică din Institutul Teologic Universitar din București. Din anul 1992 a devenit profesor consultant și conducător de doctorat la Universitatea din București.

Părintele Galeriu a fost persecutat și închis în perioada comunistă pentru convingerile și zelul său religios. Autor a numeroase studii, articole, volume de predici și cărți de o rară profunzime teologică, dintre care multe au fost traduse și în străinătate, părintele a fost un împătimit al cărții.

Părintele Constantin Galeriu a trecut la Domnul la 10 august 2003 și a fost înmormântat în curtea bisericii unde a slujit, Sfântul Silvestru.

Comentarii Facebook


Știri recente