200 de tineri participă la Tabăra internaţională de la Oaşa

O sută cincizeci de tineri români din diaspora și cinci zeci de tineri din țară participă, în perioada 19-29 iulie 2018, la Tabăra Internațională de la Mănăstirea „Sf. M. Mc. Pantelimon” – Oașa.

Tabăra, ajunsă la a doua ediţie, este organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă Română de Alba Iulia și Mănăstirea Oașa.

În 20 și 21 iulie a conferențiat biofizicianul Virgiliu Gheorghe, care a încercat să le ofere tinerilor câteva repere absolut necesare în societatea în care trăim, o societate care promovează non-valorile și nu ne ajută să ne asumăm responsabiltățile specifice.

Duminică, 22 iulie, alături de tineri a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, care a oficiat Sfânta Liturghie și a avut o întâlnire cu participanții din tabără, mulți dintre ei provenind din parohiile mitropoliei pe care o păstorește.

În cadrul acestei întâlniri, Înaltpreasfinția Sa a explicat sensul cuvintelor Fericitului Augustin, „Iubește și fă ce vrei!”, și a răspuns întrebărilor tinerilor.

Luni, 23 iulie, a conferenţiat părintele Nikolai Sakharov, nepot al arhimandritului Sofronie, ieromonah la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia.

El a susţinut prelegere cu tema „Se poate, în lume trăind, ca simplu mirean, să ajungem la măsura Sfântului Siluan?”

În ziua sărbătorii Sfântului Pantelimon, Sfânta Liturghie prilejuită de hramul mănăstirii va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Participanţii la tabără provin din: Anglia, Irlanda, Germania, Luxemburg, Austria, Franța, Belgia, Elveția, Cehia, Italia, Spania, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Republica Moldova.

Foto credit: Tabăra de la Oaşa / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente