20 jurnaliști de presă religioasă din România au vizitat Reprezentanța Patriarhiei Române de la Bruxelles

Un grup de 20 jurnaliști de presă religioasă din România a vizitat miercuri Reprezentanța Patriarhiei Române de pe lângă Instituțiile Europene de la Bruxelles.

Jurnaliştii au fost întâmpinaţi de Părintele Sorin Şelaru, directorul reprezentanței, Părintele George Vâlcu, secretar, şi Părintele Gabriel Pop, asistent.

În timpul întâlnirii, Părintele Sorin Şelaru a prezentat un scurt istoric al bisericii Parohiei „Sfântul Nicolae”, care este proprietate a Patriarhiei Române, iar paroh este Părintele Patriciu Vlaicu.

În acest sens, Părintele Şelaru le-a explicat celor prezenţi că biserica are hramul Sfântul Nicolae, deoarece imobilul a fost cumpărat chiar în ziua de pomenire a sfântului.

Apoi, a oferit detalii legate de lucrările care se desfăşoară în prezent la acest locaş de cult, după care a prezentat spațiile adiacente bisericii, aflate în șantier, și care urmează a fi amenajate ca încăperi pentru diverse activități, în special cu tinerii, subliniind că majoritatea fondurilor pentru buna desfăşurare a lucrărilor sunt oferite de Patriarhia Română.

Directorul Reprezentanţei Patriarhiei Române pe lângă Instituţiile Europene a mai făcut referire şi la tinerii români, despre care a spus că vin în Belgia într-un număr mare pentru a studia teologia la facultățile de prestigiu și a apreciat că sunt foarte implicați în misiunea parohiilor românești, în special în ceea ce privește catehezele.

Grupul de jurnaliști este condus de Cons. Patriarhal Aurelian-Nicolae Iftimiu, directorul Agenţiei de ştiri Basilica a Patriarhiei Române, şi include membri ai Centrului de Presă Basilica și alți corespondenți din Iași, Sibiu, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timișoara.

Joi, grupul de jurnaliști va vizita orașul Antwerp, Parohia românească din localitate și redacția Ziarului Kerk en Leven (Biserică și viață), unul dintre cele mai importante ziare cu un conținut religios din zona flamandă a Belgiei.

În ziua de vineri, jurnaliștii vor vizita Parlamentul European și alte instituții europene.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente