174 de pakistanezi botezați în Ortodoxie

Cu binecuvântarea Mitropolitului Ilarion al Bisericii Rusiei înafara granițelor, s-a sfințit o nouă biserică în Sargodha, Pakistan în 30 ianuarie 2012. Preotul Adrian Augustus, un paroh din Sidney a călătorit până în Pakistan, unde a botezat și a miruns 174 de oameni, potrivit rocor.org.au, citat de doxologia.ro.

Pr. Adrian vorbește despre ajutorul pe care l-a primit de la Preotul anglican Mushtaq Andrews care i-a sponsorizat viza de intrare în Pakistan. Aici a fost imediat arestat pe motiv că propovăduiește creștinismul, o religie persecutată dur în Pakistan. După o perioadă de arest, a fost eliberat grație intervenției unui parlamentar creștin pakistanez, Tahir Naveed Chaoudhary, care a intervenit pentru el.

Odată ajuns la comunitatea de pakistanezi care dorea să se creștineze, Părintele Adrian a ținut o omilie misionară și catehetică de 2 ore și jumătate, în care a vorbit despre principiile fundamentale ale credinței creștine: Întruparea Fiului lui Dumnezeu, planul divin, profețiile, Maica Domnului, Moartea pe Cruce a lui Hristos, Învierea, minunile, formarea Bisericii, Duhul Sfânt, misiunea apostolilor, episcopat, Sfintele Taine, eshatologie, icoane, părinții Bisericii, cele 7 Sinoade ecumenice, post, rugăciune etc.

După omilie, părintele a botezat și miruns 174 de oameni în timpul a două slujbe, care au durat toată noaptea. De asemenea, 2 preoți romano-catolici și-au exprimat dorința să intre în ortodoxie, ei urmând să se adreseze Mitropolitului Ilarion. În Pakistan, a fost trimis un preot ortodox. Este cea de-a 3-a Biserică ortodoxă deschisă în Pakistan.

Comentarii Facebook


Știri recente