17 kilometri de pelerinaj pedestru către Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula

Arhiepiscopia Clujului împreună cu mai multe asociații de tineret din eparhie organizează „Pelerinajul tinerilor pe jos” către Mănăstirea Nicula unde se află Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Distanța parcursă pedestru va fi de 17 kilometri.

Pelerinajul va avea loc pe 1 aprilie, iar locul de pornire este Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Înainte de plecarea autocarelor cu tineri către Iclod se va face o rugăciune pentru călătorie.

Pelerinajul pe jos presupune parcurgerea pedestru a distanței dintre Iclod și Mănăstirea Nicula. Programul cuprinde mai multe manifestări religioase pe parcursul traseului.

Una din opririle programate pe traseu va fi la Memorialul Gherla unde tinerii vor participa la o slujbă de pomenire pentru martirii din închisorile comuniste.

Localitatea Iclod a fost aleasă ca punct de plecare deoarece pictorul care a pictat Icoana Maicii Domnului de la Nicula a fost preot în Iclod.

La pelerinaj va participa Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

Pelerinajul pe jos se va încheia la Mănăstirea Nicula unde participanții se vor închina la Icoana Maicii Domnului cu Pruncul și vor participa la slujba de seară. Așezământul monahal va oferi cina tuturor participanților. După masa de seară, tinerii se vor întoarce cu autocarele în Cluj-Napoca.

Activitatea se află la a 13-a ediție. Mai multe detalii despre eveniment puteți afla de pe site-ul  Asociației Tinerilor Creștin Ortodocși Români din Cluj-Napoca.

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Comentarii Facebook


Știri recente