17 aprilie 1998 – Radio TRINITAS și-a început emisia

Radio TRINITAS este în prezent postul de radio al Patriarhiei Române și contribuie la susținerea activității cultural-misionare a Bisericii Ortodoxe Române. Radio TRINITAS este primul post de radio ortodox înființat în țara noastră și, în momentul de față, este cea mai importantă instituție media a Patriarhiei Române. Radio TRINITAS a fost înființat în anul 1996, la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a înțeles necesitatea existenței unui astfel de mijloc misionar la sfârșitul secolului al XX-lea. Actul de naștere al postului de radio TRINITAS este licența de emisie nr. R216 obținută în data de 9 iulie 1996, în urma ședinței Consiliului Național al Audiovizualului.

Acest post de radio și-a început emisia în Vinerea Patimilor, anul 1998, prima sa transmisiune în direct fiind slujba Deniei Prohodului Domnului de la Catedrala Mitropolitană din Iași. Slujba Deniei a fost transmisă odată cu primul semnal al postului de radio TRINITAS de la ora 19.00 a zilei de 17 aprilie 1998. Astfel își începea emisia primul post de radio ortodox din România cu studioul în Iași, la Mănăstirea Golia, făcând parte, de atunci și până la data de 27 octombrie 2007, din cadrul Institutului Cultural-Misionar TRINITAS al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Din 27 octombrie 2007, Radio TRINITAS este parte componentă a Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, odată cu inaugurarea studioului de emisie Radio TRINITAS București, din Palatul Patriarhiei. În luna septembrie 2008, Radio TRINITAS a preluat postul de radio LOGOS al Arhiepiscopiei Craiovei care a devenit studioul LOGOS al postului de Radio TRINITAS de la Craiova, alăturându-se astfel studiourilor din București și Iași. În septembrie 2009 Radio TRINITAS a deschis studioul local din Sibiu.

Radioul Patriarhiei Române se adresează tuturor categoriilor de ascultători. Transmite zilnic, în direct, Sfânta Liturghie și Vecernia, emisiuni religioase, culturale, științifice, muzicale, sociale și informative. Radio TRINITAS promovează dialogul și cooperarea pe plan național și internațional, pentru apărarea demnității umane. În cei 14 ani de activitate neîntreruptă, Radio TRINITAS și-a definit o personalitate proprie în mass-media, prin sobrietate și optimism creștin, prin obiectivitate în oglindirea evenimentelor și prin preocuparea de a contribui permanent la educația religioasă, morală și civică a ascultătorilor. Cu experiența acumulată în acești ani și cu tinerețea echipei redacționale și tehnice, Radio TRINITAS este recunoscut în spațiul mediatic din România ca Radioul Patriarhiei Române – un radio pentru sufletul Dumneavoastră!

Comentarii Facebook


Știri recente