17 ani de când l-a salvat Sf. Fanurie. Povestea tânărului care a cunoscut succesul în scaun cu rotile spusă de IPS Teodosie

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a prezentat marți la Biserica greacă din Constanța povestea unui student de-al său prezent la Sfânta Liturghie care a suferit în urmă cu 17 ani un accident ce i-a schimbat viața.

„În ziua Sfântului Fanurie, acum 17 ani, mergând la mare ca orice tânăr, s-a aruncat în valuri și acestea i-au fost potrivnice. Și iată, n-a mai putut să meargă”, a evocat ierarhul la finalul predicii.

Marian Ilie din Luncavița, județul Tulcea, era student la teologie în 2002 când s-a întâmplat accidentul care i-a cauzat fractura de coloană cervicală.

„Dar el a continuat studiul și acum în satul său, în comuna sa, este un om foarte bine cunoscut”, a continuat IPS Teodosie făcând referire la activitatea tânărului de după accident.

După finalizarea studiilor de teologie, deși imobilizat în scaun cu rotile, Marian Ilie a studiat managementul afacerilor specializându-se în realizarea de proiecte cu finanțare europeană.

Ulterior a ajutat întreaga sa comunitate în calitate de manager al proiectelor cu fonduri europene la Primăria Luncavița. În comună, cu sprijinul lui au fost atrase investiții de zeci de milioane de euro.

Sfântul Fanurie la care fusese de dimineață la biserică l-a ajutat

Arhiepiscopul Tomisului a spus că a fost mereu aproape de tânărul Marian Ilie, fostul său student, că l-a cununat, dar i-a și botezat recent fiica. Ierarhul s-a bucurat să-l vadă împreună cu familia la biserică de Sfântul Fanurie, pentru a-i mulțumi că l-a izbăvit de la moarte în urmă cu 17 ani.

„Sfântul Fanurie la care fusese de dimineață la biserică l-a ajutat după-amiază. Și iată, deși nu merge decât cu căruciorul, merge cu mintea și cu inima la tot ce este frumos, adevărat și de folos pentru semenii săi”.

„Un tânăr foarte silitor care a primit o cruce, dar prin crucea pe care a primit-o pe mulți îi face să se adăpostească la roadele ei”.

„Dumnezeu să-ți dea sănătate să te întărească cu ani mulți și cu roade frumoase”, s-a rugat Părintele Arhiepiscop binecuvântându-l pe tânăr.

Ierarhul a prezentat povestea tânărului de succes din Luncavița în contextul Anului omagial 2019, în care Biserica Ortodoxă Română omagiază satul românesc, pe preoții, învățătorii și primarii gospodari.

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a slujit miercuri la Biserica Greacă din Constanța care are hram principal Schimbarea la Față dar este închinată și Sfântului Fanurie, serbat pe 27 august.

Marian Ilie a deschis în 2017 prima pensiune agroturistică destinată persoanelor cu dizabilităţi, proiect pentru care a primit din partea Reprezentanţei Comisiei Europene în România premiul I la Secţiunea „Schuman-ul european în Poiana lui Iocan!” – secţiune dedicată proiectelor din mediul rural, agriculturii şi pescuitului. Puteți afla mai multe detalii despre acest subiect pe Adevărul.

Foto credit: bazavan.ro

Comentarii Facebook


Știri recente