165 ani de la trecerea la cele veșnice a istoricului Nicolae Bălcescu. Slujba de pomenire a fost oficiată de IPS Laurențiu

În ziua împlinirii a 165 ani de la trecerea la cele veșnice, Nicolae Bălcescu a fost pomenit miercuri la Academia Forțelor Terestre din Sibiu. Slujba Parastasului a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Serviciul religios a avut loc în fața monumentului dedicat istoricului. La eveniment au fost prezenți: Rectorul Academiei Militare, prof. Ghiță Bârsan, cadre didactice, studenții militari, ofițeri și numeroși oaspeți. După acest moment, a avut loc parada militară a comandamentului de onoare și depuneri de coroane. În continuare, au fost organizate mai multe manifestări academice și culturale.

Printre acestea s-a numărat și ceremonia de acordare a titlului de „Doctor Honoris Causa” al prestigioasei academii de la Sibiu vice-președintelui Academiei Române, Alexandru Surdu. La aceasta au fost prezenți Mitropolitul Ardealului, precum și părintele profesor Mircea Păcurariu. În cadrul manifestării, părintele academician a susținut prelegerea intitulată „Contribuția Bisericii la Marea Unirea”.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente